Geothermie: de potentie om 30% van de warmtevraag in de gebouwde omgeving te verduurzamen

12-04-2023
2539 keer bekeken

Als gemeente kun je te maken krijgen met geothermie. De nieuwe handreiking geothermie helpt je op weg bij geothermieprojecten, geeft tips over stakeholdermanagement en helpt je bij het kiezen van de juiste rol. Daarnaast geeft het voorbeelden uit de praktijk en over het wettelijke kader.

Vernieuwde mijnbouwwet

Het wetgevend kader rondom geothermieprojecten is vernieuwd (mijnbouwwet). Ook volgen er nog andere wijzigingen, zoals de wet collectieve warmte. 

Gemeenten hebben laten weten dat zij naar aanleiding van deze wijzigingen behoeften hebben aan richtlijnen en advies rondom:

  • De ontwikkeling van het wetgevend kader.
  • De rol die een gemeente kan aannemen bij een geothermieproject. 

Dit is uitgewerkt in de handreiking geothermie

De handreiking geeft daarnaast tips over stakeholdermanagement, de businesscase en beschikbare subsidies, voor- en nadelen van geothermieprojecten en ervaringen van gemeenten die al eerder met geothermieprojecten te maken hebben gehad.  

Aanvullingen of vragen

Geothermie blijft in ontwikkeling. De informatie houden we up-to-date en kan dus veranderen. Heb jij ervaringen met geothermie? Een aanvulling of vraag? Laat het ons weten door een bericht te sturen naar onze Helpdesk. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.
 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen