Voorbeelden voor de Standaard voor woningisolatie

06-07-2022
2663 keer bekeken

Deze nieuwspagina wordt niet meer geüpdatet. Op de hoogte blijven van het NPLW en nieuws over de warmtetransitie? Abonneer je op de nieuwsbrief en bekijk de nieuwspagina.

Het NPLW bouwt door op de ervaring, kennis en producten van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW), die overgaan naar het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW). 


De Standaard geeft aan wanneer een woning goed genoeg geïsoleerd is om van het aardgas af te kunnen. Wat kan dit betekenen in de praktijk? Hiervoor heeft het Expertise Centrum Warmte voorbeelden gemaakt van woningen uit verschillende bouwjaren.

Voorbeelden voor woningen uit verschillende bouwjaren

De focus ligt hierbij op de grondgebonden rijwoningen. Bij elk type woning zijn meerdere maatregelenpakketten uitgewerkt. Dit zijn combinaties van isolatiemaatregelen en ventilatiesystemen. Met de voorbeelden wordt aangegeven hoe een woning kan voldoen aan de Standaard.

Bekijk de voorbeelden voor de Standaard voor woningisolatie

Standaard voor woningisolatie

In het voorjaar van 2021 zijn de Standaard en Streefwaarden gepubliceerd.

De Standaard voor woningisolatie geeft de maximale netto-warmtebehoefte van een woning aan. Als de netto warmtebehoefte van de woning lager is dan de Standaard, is de woning goed genoeg geïsoleerd voor een toekomst zonder aardgas. Gemeenten geven aan dat zij behoefte hebben aan extra uitleg en verduidelijking van de Standaard. Daarom heeft het Expertise Centrum Warmte deze voorbeelden gemaakt.

Meer informatie of vragen

Neem dan contact op met onze Helpdesk. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen